САД не искључују нове санкције Венецуели након објаве Мадурове побједе

Танјуг
САД не искључују нове санкције Венецуели након објаве Мадурове побједе

ВАШИНГТОН - Администрација америчког предсједника Џозефа Бајдена изразила је сумњу у побједу венецуеланског предсједника Николаса Мадура на изборима и разматра увођење нових санкција тој земљи, преноси Ројтерс, позивајући се на изјаве неименованих америчких званичника.

Вашингтон сумња у резултате гласања, којим је Мадуро проглашен побједником и захтијева објављивање детаљног пребројавања гласова, навели су извори.

Независне излазне анкете показале су побједу опозиције, а Мадуров противник Едмундо Гонзалес тврди да је он прави побједник. Амерички званичници, који су говорили под условом анонимности, рекли су да без објављивања детаљног пребројавања гласова међународна заједница не жели да призна најављени резултат.

Они су објаснили да ће Вашингтон своју политику санкција против Венецуеле процјењивати „у зависности од дјеловања Мадуровог режима у будућности“.

У недјељу су у Венецуели одржани предсједнички избори на којима су и актуелни предсједник Николас Мадуро и главни опозициони кандидат Едмундо Гонзалес прогласили побједу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана