САД: Мајка и син погинули у торнаду, за данас најављено још лошије вријеме

Танјуг
Foto: Танјуг

ВАШИНГТОН - Јака снежна олуја погодила је велике дијелове САД, најмање две особе су погинуле и више је повријеђено у торнадима у Тексасу, Оклахоми и Луизијани, а за данас су прогнозирани још лошији временски услови на југу земље.

У сјеверној Луизијани, пронађен је мртав дечак у шумовитој области у близини свог дома, јужно од Шревпорта. Касније је пронађена мртва и дјечакова мајка у једној улици у близини њихове куће, рекао је шериф Кадо Стив Пратор, пренио је АП. 
    
Шериф је навео да је отац дјетета пријавио њихов нестанак из куćе која је срушена у олуји.

У Фармервилу у Луизијани, око 145 километара источно од Китвила, око 20 људи је пребачено у болницу, од којих су неки са тешким повредама, након што је торнадо нанио велику штету мобилним куćицама и стамбеном комплексу, саопштио је шериф области Унион. 
    
У Тексасу је у торнаду повређено неколико људи и оштећено је на десетине куćа и предузеćа, а више од 1.000 летова је одложено, док је више од 100 отказано у уторак.
        
У предграђу Даласа у уторак је повређено пет особа у торнаду. 

Временска прогноза за данас предвиђа јаче олује и могућа торнада дуж централне обале Мексичког залива, укључујуćи Њу Орлеанс и јужну Луизијану, Мисисипи, Алабаму и Флориду.
        
Национална метеоролошка служба је саопштила да су могуćе сњежне падавине од 60 центиметра у појединим областима западне Јужне Дакоте и сјеверозападне Небраске, пренијела је америчка агенција.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана