САД издале упозорење: Напустите Бјелорусију, одмах!

GS
Foto: Arhiva

Стејт департмент САД позвао је своје грађане да под хитно напусте територију Бјелорусије, усљед затварања одређених пограничних прелаза на бјелоруско-литванској граници, саопштила је Амбасада САД у Минску.

"Грађани САД који се налазе у Бјелорусији треба под хитно да напусте земљу. Размотрите могућност изласка преко преосталих граничних прелаза с Литванијом и Летонијом, или могућност изласка авионом. Грађанима САД није дозвољено да иду из Бјелорусије у Пољску копненим путем. Не идите ни у Русију или Украјину", наведено је у саопштењу.

Амбасада САД се огласила због, како је наведено, тога што "бјелоруске власти настављају да доприносе неиспровоцираном нападу на Украјину, да произвољно примјењују локалне законе, као и због могућности избијања грађанских нереда, ризика од хапшења и ограничених могућности Амбасаде САД да пружи помоћ Американцима који се налазе у тој земљи".

Влада Литваније је од петка привремено затворила граничне прелазе с Бјелорусијом – "Шумскас" и "Твјарјачус", објаснивши одлуку "промјеном геополитичке ситуације" и "пријетњама националној безбједности".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана