Са друштвених мрежа уклоњено 12.000 реклама које кријумчари користе за мигранте

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОНДОН- Са друштвених мрежа уклоњено је скоро 12.000 реклама које користе кријумчари како би привукли мигранте да користе њихове услуге.

Кријумчари који нуде 100 одсто гаранцију сигурности и такмичење за освајање 500 евра налазе се међу скоро 12.000 реклама које привлаче мигранте да користе њихове услуге, пише Скај њуз.

Национална агенција за криминал (NCА) појачала је напоре да спречи организоване банде које користе онлајн платформе како би привукле мигранате да пређу Ламанш на малим чамцима.

Око 3.300 постова, страница или налога уклоњено је или суспендовано до априла 2023. године, док је током прошле године уклоњено скоро 9.000, што је до краја јуна укупно скоро 12.000.

Руководилац NCА-овог одељења за организовани имиграциони криминал, Ден Баркрофт рекао је да су друштвене мреже кључне за функционисање организованих криминалних група.

У априлу су четири вијетнамска држављана ухапшена у Великој Британији у оквиру велике истраге француских власти о наводним кријумчарима који оглашавају прелазе малих чамаца на Фејсбуку.

"Овај посао је изузетно важан и учинићемо све што је у нашој моћи да се обрачунамо са криминалцима који безобразно промовишу своје послове кријумчарења на мрежи и користе друштвене мреже да би профитирали од људске биједе", рекла је министарка унутрашњих послова Анђела Игл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана