Рускињи 21 година затвора, покушала отровати “двојницу”

Г.С.
Викторија (десно) и Олга (лијево)
Foto: Друштвене мреже | Викторија (десно) и Олга (лијево)

ЊУЈОРК - Рускиња Викторија Насирова (47), која живи у Њујорку, осуђена је на 21 годину затвора због покушаја убиства своје козметичарке с циљем да јој украде идентитет.

Насирова је, како преноси Би-Би-Си (ББЦ), покушала да убије Украјинку Олгу Цвик 28. августа 2016. године давши јој комад торте од сира затрован јаким седативом феназепамом, прије него што је украла њен пасош и радну дозволу у САД.

Кад јој је у суду у њујоршкој четврти Квинс саопштена пресуда, Насирова је опсовала судију. 

Козметичарка је преживјела покушај тровања, а кад се вратила из болнице, открила је како су јој украдени документи. 

Насирова и Цвик су у вријеме покушаја убиства изгледале прилично слично јер су обе имале тамну косу и сличан тен и обе су говориле руски језик.  

На дан покушаја убиства, оптужена је отишла у кућу Цвикове с тортом од сира. Сама је појела два комада, а трећу, отровну кришку понудила је тада 35-годишњој жртви, пише ББЦ. 

Цвик је појела комад торте, послије чега је почела да повраћа. 

- Прије него што се онесвијестила, посљедње сјећање жене било је да је видјела оптужену како хода по њеној соби - изјавила је тужилац Мелинда Кац током суђења. 

Цвик је у бесвјесном стању пронашао њен пријатељ следећег дана. На себи је имала само доњи веш, а око ње су биле разбацане таблете како би се оставио утисак да је покушала да изврши самоубиство.  

Кад се опоравила и вратила кући, примијетила је како су јој нестали украјински пасош и америчка радна дозвола, накит и око 4.000 долара у готовини.   

Насирова је већ од раније имала проблема са законом. Интерпол је 2015. за њом расписао црвену потјерницу због убиства жене у Русији годину дана раније, којој је украла животну уштеђевину. 

Насирова, за коју амерички медији извјештавају да је бивша домина, такође је оптужена да је дрогирала и пљачкала мушкарце које је упознала на сајтовима за упознавање. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана