Руски званичници: Француске трупе у Украјини завшиће исто као Наполеонове

Танјуг
Руски званичници: Француске трупе у Украјини завшиће исто као Наполеонове

МОСКВА - Предсједник руске Државне думе Вјачеслав Володин поручио је француском предсједнику Емануелу Макрону да не шаље трупе у Украјину пошто ће их задесити иста судбина као и Наполеонову војску, пренио је данас портал Политико.

''Прије него што да такве изјаве, Макрон би могао да се сјети како се то завршило за Наполеона и његове војнике, од којих је више од 600.000 остало да леже у влажној земљи'', написао је Володин на свом налогу на Телеграму, алудирајући на француску инвазију на Русију 1812. која се катастрофално завршила по француску војску.

Реагујући на Макронову изјаву да земље које пружају подршку Украјини не треба да искључе опцију слања својих трупа на фронт, он је истакао да Макрон жели да ''покрене трећи свјетски рат'' како би остао на власти.

Замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев такође је Макронову изјаву упоредио са Наполеоновим акцијама.

''Ситни и трагични насљедници Бонапарте жељни су освете због Наполеонове величине и избацују жестоке и опасне глупости'', поручио је он.

Могућност слања западних трупа у Украјину одбациле су многе чланице НАТО-а, укључујући САД и Њемачку, а критиковале су је француске опозиционе партије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана