Руски рибари спасили човjека који је 67 дана плутао у леденом Охотском мору

Танјуг
Руски рибари спасили човjека који је 67 дана плутао у леденом Охотском мору

УЗЛЕН - Руски рибари су спасили мушкарца који је више од два мjесеца - пуних 67 дана - плутао у малом гуменом чамцу по пучини Охотског мора на крајњем истоку Русије

 Руски званичници су потврдили да је мушкарца старог 46 година, којег руски медији називају Михаил Пичугин, пронашла посада рибарског брода готово хиљаду километара од места одакле је он кренуо почетком августа, као и да су у чамцу, како наводе, пронађена беживотна тела његовог брата Сергеја (49) и нећака Иље (15), преноси агенција РИА Новости.

Пичугинова супруга рекла је да су њих тројица испловили како би посматрали китове, те да су Михаил и његови сапутници кренули на пут са залихама хране за две недеље.

Према њеним тврдњама, тjелесна тежина Михаила Пичугина би могла бити кључни фактор његовог преживљавања, јер је он на пут кренуо са сто килограма, а када је пронађен 67 дана касније имао је упола мању килажу.

Сматра се да је Пичугин успео тако дуго да преживи у Охотском мору, најхладнијем у источној Азији, захваљујући томе што је с времена на вријеме успевао да улови понеку рибу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана