Руски патријарх оптужио бугарске власти за сатанизам

Танјуг
Руски патријарх оптужио бугарске власти за сатанизам

СОФИЈА - Руски патријарх Кирил оптужио је бугарске власти за "сатанизам поводом протјеривања архимандрита Васијана и још двоје људи из Руске православне цркве у Софији, наводи се у саопштењу Одјељења за спољне црквене везе Московске патријаршије, које је објавила амбасада Русије у Софији.

У тексту се говори о "полицијским акцијама бугарских власти " које су довеле до затварања цркве, али се опет нигдје изричито не наводи ко је затворио цркву, чију зграду Москва сматра својим власништвом, преноси портал Новините.

Одлука о протјеривању је, како се наводи, „понижавајућа и дискриминаторска мјера са очигледним циљем нарушавања пријатељских односа између братских народа и сестринских цркава“, као и „непријатељски и неправедан чин“ државних органа.

Руски патријарх је изразио увјерење да "политичке снаге које стоје иза непријатеља људског рода неће моћи да разбију вјековне везе љубави и братства у Христу, које су основа сарадње између Руске и Бугарске православне цркве“.

У фрази „ непријатељ људског рода “ садржана је оптужба за сатанизам, јер се тако Сатана назива у црквеним круговима, наводи бугарски портал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана