Руски командант: Украјина има довољно снага за контраофанзиву до краја августа

Танјуг
Foto: Новости

КИЈЕВ/МОСКВА - Командант руске борбене групе Центар Андреј Мордвичев рекао је данас да ће украјинска војска имати доволјно снага за контраофанзву до краја августа.

„Количина нјихових снага за контраофанзиву доволјне су само до краја августа. Након тога, биће кратка пауза. Неће моћи да постигну ништа у зимском периоду. Сматрамо да ће све бити готово до пролјећа“, рекао је Мордвичев за телевизијски канал Соловјов уживо, пренио је ТАСС. 

Портпаролка руског Министарства сполјних послова Марија Захарова окривила је Кијев за штету која је нанијета катедрали у Одеси. 

Претходно је украјински министар сполјних послова Дмитри Кулеба рекао да су руске снаге напале религиозну установу под заштитом Унеска у Одеси. 

„Прво, након онога што је кијевски режим урадио десетинама православних цркава у Кијевско-печерској лаври, споменицима, меморијалима, сада нема право да се жали. Успут, штета на катедрали такође иде на савјест кијевском режиму и неспособним војницима противваздушне одбрани, који су намерно поставлјени у стамбеним четвртима“, навела је Захарова на Телеграму, пренио је ТАСС. 

Украјинска војска је већ искористила половину својих резерви за напад на Запорошку област, рекао је данас лидер покрета Заједно смо са Русијом Владимир Рогов. 

„Могу да кажем да су искористили око половине војника из резерви у Запорошкој области. То је чињеница“, рекао је он за руски канал Росија-1, пренио је ТАСС. 

Проруски портпарол гувернера Херсона, Владимир Васиљенко, рекао је данас да су украјинске трупе користиле ракете ХИМАРС у покушају убиства градоначелника града Аљошки, Георгија Журавка. 

„Украјинска војска извела је напад на кућу Журавка, али он није био у кући у том трентуку. Кућа је уништена, а специјалци су пронашли дијелове ХИМАРС ракете“, рекао је портпарол, пренео је ТАСС. 

Генералштаб украјине објавио је данас да су у претходна 24 сата имали 27 окршаја са руским снагама, пренио је „Кијев индепендент“. 

Русија је напала Украјину са 17 крстарећих ракета и две балистичке, од којих је девет уништила украјинска противваздушна одбрана, додао је генералштаб. 

Такође, извршено је 26 ваздушних удара, а Украјина је и погођена 35 пута вишецјевним ракетним бацачима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана