Руске ваздушне снаге извеле ноћас комбиновани ракетни напад

Агенције
Руске ваздушне снаге извеле ноћас комбиновани ракетни напад

КИЈЕВ - Руске ваздушно-ракетне снаге извеле су рано јутрос комбиновани напад крстарећим и балистичким пројектилима на Кијев, саопштила је управа главног града Украјине.

Наводи се да су крстарећи пројектили вјероватно биле ракете Кс-101 које су, по свему судећи, лансиране око три сата ујутру са стратешких бомбардера Ту-95МС из региона Саратов у Руској Федерацији, преноси агенција УНИАН.

- Руске снаге су лансирале и балистичке ракете КН-24/Искандер-М на Кијев и његова предграђа, наводи се у саопштењу кијевских власти.

Према прелиминарним процјенама, украјинске ПВО снаге су уништиле више десетина крстарећих, десетак балистичких пројектила и један јуришни дрон.

У округу Голосејевски забиљежен је пад крхотина, причињена је штета на нестамбеним објектима, а остаци уништених ракета су пали у Свјатошинском, Дњепарском и Шевченковском округу.

Градоначелник Кијева, Виталиј Кличко, прецизирао је да су у Свјатошинском округу четири аутомобила запаљена након пада дијелова пројектила, у Голосејевском је оштећена нестамбена зграда, а у Свјатошинском зграда магацина.

Кличко је додао и да је у округу Шевченко избио пожар, али све локалне службе нормално функционишу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана