Руске трупе добиле нову серију извиђачких система "Пеницилин"

Срна
Руске трупе добиле нову серију извиђачких система "Пеницилин"

МОСКВА - Руске трупе су добиле нову серију напредних извиђачких система "Пеницилин", који ће, како се очекује, бити распоређени у Украјини, јавила је новинска агенција РИА Новости, позивајући се на изворе.


Руско Министарство одбране је примило још једну партију напредних акустичких и инфрацрвених извиђачких система "Пеницилин, који "ефикасно открива положаје украјинске артиљерије и преноси координате за њихово брзо уништавање".

Други извор је раније рекао агенцији да су артиљеријски трагачи "Пеницилин" доказали своју вриједност у сукобу у Украјини, јер су у стању да гађају, између осталог, артиљерију НАТО-а.

Овај извиђачки систем, такође, може да детектује ракетне и противваздушне системе и региструје акустичне и инфрацрвене таласе, што пружа оператеру прецизне координате противничких ватрених позиција.

Вријеме потребно за лоцирање једне мете не прелази пет секунди.

Систем "Пеницилин" се не ослања на радио таласе, што га чини имуним на електромагнетни рат и немогуће га је детектовати радио-техничким средствима.

Овај систем развило је и произвело предузеће за истраживање и развој "Вектор", које је дио руске државне холдинг компаније "Руселетроникс".

Нова испорука долази у тренутку када Москва појачава своје напоре да своју војску снабдије свом неопходном опремом за сукоб у Украјини.

Андреј Ветлужских, шеф Синдикалне федерације у Свердловској области руског Урала, рекао је јуче да су војна предузећа прешла на шестодневну радну недјељу.

Прошле недјеље, бивши руски предсједник Дмитриј Медведев, који сада обавља функцију замјеника предсједника Савјета безбједности Русије, изјавио је да Русија "повећава производњу најмоћнијег оружја и муниције", укључујући и оно засновано на "новим принципима", како би одвратила земље које подржавају Украјину у њеној борби против Русије, подсјећа "Раша тудеј".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана