Руска војска осујетила контранапад украјинских снага у региону Курска

Срна
Foto: Семивест.ру

МОСКВА - Руска група Сјевер поразила је формације осам украјинских бригада у пограничним областима Курске области и осујетила покушаје напада, при чему су украјинске снаге изгубиле до 30 људи, саопштило је данас руско Министарство одбране.

„Јединице групе снага Сјевер наставиле су са извођењем офанзивних дејстава, током којих су поразиле формације 22, 41. и 115. механизоване бригаде, 17. тенковску, 82. ваздушно-јуришну бригаду и 1. бригаду Збора народне гарде, као и 112. и 129. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Љубимовка, Дарјино, Зелени Шљак, Николајево-Дарјино, Толсти Луг, Мала Локња и Плехово“, наводи се у саопштењу министарства.  

Поред тога, у протекла 24 сата јединице групе су осујетиле покушаје противнапада у правцу Кремјана, Љубимовке и Мале Локње.  

Као резултат тога, Оружане снаге Украјине изгубиле су до 30 војника, уништена су два борбена оклопна возила, самоходна артиљеријска јединица 2С1 Гвоздика и три возила, додало је министарство.

Песков: Руска војска ће повратити контролу над цијелом Курском облашћу

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да руска војска ради свој посао и да ће успоставити контролу над цијелом Курском облашћу.

У то не сумњамо. Како и на који начин – наравно, планови војске не могу бити јавни“, рекао је Песков на конференцији за новинаре, преноси ТАСС.

Он је додао да је ситуација у областима које су под контролом украјинске војске ванредна, али је истакао да ће то бити „благовремено ријешено“.

Руско Министарство одбране саопштило је раније данас да је руска група Сјевер поразила формације осам украјинских бригада у пограничним областима Курске области и осујетила покушаје напада, при чему су украјинске снаге изгубиле до 30 људи.

Украјинска војска је 6. августа ушла на територију Курске области Русије и преузела контролу над десетинама насеља, а Русија је у тој области прогласила ванредно стање на савезном нивоу.

Према званичним подацима, из пограничних подручја евакуисано је више од 130.000 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана