Руска војска одбила 61 напад украјинских снага протекле недеље

ГС/Агенције
Foto: Лифе.ру

МОСКВА/КИЈЕВ - Специјална војна операција у Украјини, дан 607.

Током викенда у Кривом Рогу уништена су складишта муниције украјинске војске, а на аеродрому Староконстантинов у Хмељницкој области уништено авионско оружје. Код Херсона спријечен покушај украјинских диверзантских група да пређу Дњепар.


Марочко: Руске снаге прошле недеље одбиле 61 напад украјинских трупа на јужно-доњецком, краснолиманском и купјанском дијелу фронта

Руске снаге су прошле недеље одбиле 61 напад украјинских трупа на јужно-доњецком, краснолиманском и купјанском дијелу фронта, изјавио је за Спутњик потпуковник Народне милиције ЛНР у пензији Андреј Марочко, позивајући се на изворе.

Марочко је навео да су укупни губици Оружаних снага Украјине у протеклој седмици износили до четири хиљаде људи, 26 тенкова, 62 јединице разних борбених оклопних возила и 51 артиљеријски систем и оруђе.

ДНР: Украјинске снаге испалиле три касетне гранате калибра 155 милиметара на Доњецк

Украјинске снаге испалиле су у 5.50 часова три касетне гранате калибра 155 милиметара на Доњецк, наводи се на Телеграму представништва ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања везаних за ратне злочине Украјине.

Гагин: Украјинска војска већ је претрпила велике губитке у протекле две-три недеље

У протекле две-три недеље, од почетка активних дејстава руских снага на фронту, украјинска војска већ је претрпила велике губитке, а такође почињу да пресушују резерве страног наоружања, изјавио је саветник шефа ДНР Јан Гагин за Спутњик.

Он је истакао да је украјинска војска изгубила прилично велики број војника.

„Ова цифра се мјери хиљадама. А ако се говори о губицима у техници, ради се о стотинама (јединица). То је прилично много“, рекао је Гагин.

Према његовим ријечима, кијевске резерве страног наоружања „почињу да пресушују“.

„А без нове помоћи, Украјина, наравно, неће преживјети ни у ком случају. Ми то схватамо. И они то схватају, стога су у Кијеву поново забринути како би привукли пажњу на себе, како би вратили наклоност газде у виду (америчког предсједника Џозефа) Бајдена и других шефова држава НАТО-а и како би поново наставили да добијају оружје и новац за рат“, рекао је саговорник агенције.

Руске снаге на јужнодоњецком правцу уништиле мјеста концентрисања украјинских војника

Руске снаге су на јужнодоњецком правцу уништиле мјеста концентрисања украјинских војника. Убијено је или рањено више од 200 војника, уништен један тенк и пункт управљања дроновима, изјавио је за Спутњик начелник прес центра групе „Исток“ Олег Чехов.

Он је додао да су на истом правцу руске јединице спријечиле покушај ротације јединица Оружаних снага Украјине у Новомајорском округу. Урадни дрон уништио је возило са украјинским војницима. Током противбатеријске борбе уништен је вишецјевни ракетни систем БМ-21 „град“ и седам минобацачких одреда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана