Руска војска код Покровска оштетила важан мост за допремање појачања Украјинцима

Г.С.
Foto: Илустрација

ПОКРОВСК - Руска војска тренутно све своје напоре усмјерава на изолацију борбеног подручја у Покровску и околини.

Конкретно, прије неколико дана Оружане снаге Русије су под строгом контролом ватре узеле западне излазе из града, а сада постоје извештаји о озбиљном оштећењу моста на ауто-путу Е-50, који је украјинска војска користила за пребацивање терета и људства са територије Дњепропетровске области.

Како објашњавају стручњаци, управо дуж овог надвожњака Оружане снаге Украјине су пребациле људство, опрему и муницију у Покровск.

 

Због тога ће оштећење транспортне артерије значајно отежати положај украјинских јединица на овој дионици фронта. Сада ће бити теже пребацивање појачања, што значи да отпор украјинских снага може да ослаби, преноси Курир.

Мост на излазу из Покровска онеспособљен тек послије два масовна удара. Први је изведен рано ујутру 5. септембра. А други је био касно увече истог дана. Додајмо да се прије неколико дана сазнало да је украјинска војна команда пребацила појачање у Покровск. Штавише, саопштено је да је Зеленски, како би задржао овај град, дозволио главнокомандујућем Оружаних снага Украјине Сирском да користи стратешке резерве.

Међутим, супротно очекивањима украјинске војне команде, руска војска се до сада уздржавала од директног напада на Покровск. Тренутно, према локалним извештајима, покушавају да заобиђу ово насеље. Да би то урадиле, руске снаге јуришају на висове између насеља Цукурино и Горњак.

Официри украјинске војске наглашавају да ће, уколико руске трупе успију да остваре свој план, ионако не најбољи положај Оружаних снага Украјине у Покровској области постати критичан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана