Руска војска формира три нове групе снага!

Танјуг
Руска војска формира три нове групе снага!

Руска војска форимираће три нове групе снага: "Белгород", "Курск" и "Брајнск", саопштило је Министарство одбране.

Истовремено, заменик министра одбране генерал-пуковник Јунус Бек Јевкуров именован је за замјеника руководиоца Координационог савјета за војну безбједност три пограничне области.

То су одлуке саопштене током састанка Коориднационог савјета за војну безбједност три пограничне области којим је предсједавао министар одбране Андреј Белоусов.

Он је прецизирао да се Јевкуров налази у Курској области.

"У Националном центру управе одбраном РФ оформљена је специјална оперативна група чији су задаци: прикупљање, анализа питања из региона и контрола њиховог рјешавања", рекао је министар.

Он је члановима Координационог савјета поручио да 24 сата дневно буду на вези са регионима. Оперативна група добила је 25 питања која се тичу обезбјеђивања државне границе.

Белоусов је рекао да ће лично рјешавати најсложеније задатке у вези са војном безбједношћу Курске, Белгородске и Брјанске области.

Како је саопштено, представник Генералштаба руске војске и команданти ове три групе биће одговорни за заштиту тих области од напада дроновима и другим средствима.

Такође је саопштено да је су ријешени су проблеми испоруке дронова, генератора, квадроцикала, термовизијских камера за Белгородску област.

У Курску област испоручена је тражена количина беспилотних летјелица, оружја за борбу против дронова, средстава за радиоелектронску борбу, мале трафо-станице.

Брјанска област ће 21. августа добити радаре и системе за супротстављање дроновима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана