Руска компанија исплатиће награду за први оборени Ф-16, ево колико дају

Танјуг
Руска компанија исплатиће награду за први оборени Ф-16, ево колико дају

МОСКВА - Руска компанија Форес намјерава да исплати награду од 15 милиона рубаља руским борцима који униште први амерички борбени авион Ф-16 у зони специјалне операције, саопштио је Иља Потанин, замјеник извршног директора те компаније.

-Биће и награде за уништење борбених авиона Ф-15 и Ф-16. За уништење првог авиона награда ће бити 15 милиона рубаља (нешто више од 155 хиљада евра - рекао је он приликом обраћања војницима борбене групе Центар поводом исплате средстава за уништавање западних тенкова на ратишту у Украјини, преноси агенција ТАСС. Раније је и генерални директор компаније Сергеј Шмотјев на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу потврдио за руску агенцију да ће бити додијељена награда од 15 милиона рубаља за први оборени ловачки авион Ф-16.

Прес-служба Беле куће објавила је 10. јула заједничку изјаву лидера Данске, Холандије и Сједињених Држава о плановима за испоруку борбених авиона Ф-16 Украјини.

Амерички предсједник Џозеф Бајден рекао је да савезници у НАТО раде на томе да "украјински пилоти користе Ф-16 већ овог љета".

У међувремену, руски предсједник Владимир Путин је нагласио да снабдијевање Украјине новим наоружањем, укључујући и борбене авионе Ф-16, неће промијенити ситуацију на фронту, већ ће довести до одлагања сукоба. Путин је такође је напоменуо да ће ови ловци, ако се појаве у саставу Оружаних снага Украјине "горјети на исти начин као и друга војна техника коју рекламира Запад".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана