Руска ФСБ привела украјинске агенте који су планирали саботаже на Црноморску флоту

Танјуг
Руска ФСБ привела украјинске агенте који су планирали саботаже на Црноморску флоту

МОСКВА - Украјински диверзанати који су припремали саботаже и терористичке нападе против Црноморске флоте приведени су у Севастопољу, саопштено је данас из Федералне службе безбједности Русије (ФСБ).

-Федерална служба безбједности Русије разоткрила је украјинску диверзантску групу у граду Севастопољу, оформљену за вршење саботажа и терористичких акција против војног особља руске Црноморске флоте као и објеката војне, транспортне и енергетске инфраструктуре у том региону - наводи се у саопштењу ФСБ, преноси РИА Новости.

Наводи се да је пет агената СБУ и Главне обавјештајне управе Министарства одбране Украјине, регрутовано у региону Запорожја.

Током претреса објеката које су користили украјински диверзанти, како је саопштено, пронађене су три импровизоване експлозивне направе спремне за употребу, пластични експлозив из Велике Британије тежине око пет килограма, 600 грама ТНТ-а, електрични детонатори за војне сврхе и механизми за активирање експлозивних направа.

Укупно су откривена три скровишта у која су украјински диверзанти поштом и аутобуским превозом достављали експлозивне направе и оружје из Украјине.

-Фотографије са координатама скровишта послате су украјинским службама које су потом диверзантима давале задатке за вршење конкретних саботажа и терористичких напада - наводи се у саопштењу ФСБ и додаје да су ухапшени украјински диверзанти били под присмотром, иако су украјинске специјалне службе биле увјерене у њихову безбједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана