Руска армија преузела контролу над селом Левадне у Запорошкој области

Танјуг
Руска армија преузела контролу над селом Левадне у Запорошкој области

МОСКВА - Оружане снаге Русије (ОС) саопштиле су данас да су преузеле контролу над селом Левадне у Запорошкој области.

„Јединице групе трупа Исток ослободиле су село Левадно у области Запорожја и заузеле повољније положаје“, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

 Додаје се да су три бригаде украјинске војске поражене у људству и техници у Добровољу у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици (ДНР) и у Темировки у Запорошкој области, преноси Известија.

 Руско Министарство наводи да су украјинске снаге изгубиле до 120 војника, један оклопни транспортер, четири возила, самоходни артиљеријски систем Богдан 155 мм и француски Цезар.

 „Руске оружане снаге су уз помоћ авијације, дронова и артиљерије савладале концентрације непријатељског људства и војне технике у 119 региона.“, наводи се у саопштењу.

 Предсједник комисије Јавне коморе Руске Федерације за питања суверенитета, копредсједник Координационог савјета за интеграцију нових региона Владимир Рогов рекао је у недјељу да су Оружане снаге Русије пробиле одбрану Оружане снаге Украјине (АФУ) изнад сјеверне периферије села Левадне у Запорошкој области.

 Истог дана, јединице руске групе трупа „Центар“ ослободиле су село Михајловку у ДНР.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана