Русија: Пет украјинских дронова пресретнуто код Крима

ГС/Агенције
Русија: Пет украјинских дронова пресретнуто код Крима

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини ушао је у 617. дан. Пет украјинских беспилотних летјелица пресрели су данас руски системи противваздушне одбране изнад Крима и један изнад Црног мора, саопштило је Министарство одбране Русије.

Сеул:У испорукама оружја из Сjеверне Кореје за Русију можда и балистичке ракете

Недавне испоруке оружја из Северне Кореје за Русију, која води рат у Украјини, можда су укључивале балистичке и преносиве противваздушне ракете кратког домета, поред артиљеријске муниције, саопштила је данас војска Јужне Кореје.

Процјена је услиједила дан након што је Национална обавјештајна служба Јужне Кореје обавијестила парламентарни одбор да је Пјонгјанг послао више од милион артиљеријских метака и другог оружја у око 10 пошиљки Русији од почетка августа.

Војни званичник је саопштио да се процјењује да је око 2.000 контејнера муниције отпремљено из луке Расон на сјевероистоку Сјеверне Кореје у Владивосток, на руском Далеком истоку, преноси Кјодо.

У октобру су Сједињене Државе саопштиле да је Сјеверна Кореја испоручила више од 1.000 контејнера војне опреме и муниције Русији између 7. септембра и 1. октобра.

Јужнокорејски војни званичник рекао је да су испоруке оружја из Северне Кореје Русији у октобру постале све чешће. Постоје индиције да Сјеверна Кореја испоручује оружје Русији од средине 2022. године, рекао је званичник, наводећи да су испоруке порасле након што се сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун у септембру састао са руским предсједником Владимиром Путином на руском Далеком истоку.

Русија:Пет украјинских дронова пресретнуто код Крима, један изнад Црног мора

Пет украјинских беспилотних летјелица пресрели су данас руски системи противваздушне одбране изнад Крима и један изнад Црног мора, саопштило је Министарство одбране Русије.

-Ујутру 2. новембра, заустављен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад са шест беспилотних летјелица типа авион на објекте на територији Руске Федерације. Дежурни ПВО системи уништили су једну украјинску беспилотну летјелицу изнад Црног мора, пет је пресретнуто изнад територије Републике Крим - навело је министарство, преноси агенција РИА Новости.

Од када је Украјина почела своју контраофанзиву, почетком јуна, руске власти готово свакодневно оптужују украјинске снаге да дроновима или пројектилима нападају  полуострво Крим, које је Русија припојила 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана