Русија: Заустављен украјински напад дроном на нуклеарку Курск

ГС/Агенције
Русија: Заустављен украјински напад дроном на нуклеарку Курск

МОСКВА, КИЈЕВ – Рат у Украјини траје 611 дана. Борбе се воде на готово свим дијеловима фронта.Русија је данас саопштила да је одбила напад украјинског дрона у близини нуклеарне електране Курск на југу земље.Руски пројектил погодио је данас зграду ватрогасне службе у сјеверном украјинском региону Харкова, тврди Ихор Клименко.

Русија: Заустављен украјински напад дроном на нуклеарку Курск

Русија је данас саопштила да је одбила напад украјинског дрона у близини нуклеарне електране Курск на југу земље.

Руско министарство одбране навело је да је противваздушна одбрана спријечила, како се наводи, “покушај кијевског режима да изведе терористички напад”, преноси Ројтерс.

Додаје се да је руска ПВО пресрела дрон у четвртак касно увече изнад насеља Курчатов у јужном регион Курск.

У Курчатову се налази нуклеарна електрана Курск, која је у одвојеном саопштењу навела да је неуспјешно покушан напад са три дрона.

Додаје се да није било жртава или штете, да су нивои радијације на нормалном нивоу и да електрана ради уобичајено.

Два руска информативна портала - “База” и “Шот”, које имају добре безбједносне изворе, објавили су да два од три дрона нису експлодирала, али да је трећи детониран у близини складишта.

Курск је један од неколико јужних региона Русије који су на мети напада украјинских дронова након што је Русија напала Украјину пре 20 мјесеци.

Напад на регион Харкова, погођена ватрогасна служба

Руски пројектил погодио је данас зграду ватрогасне службе у сјеверном украјинском региону Харкова, при чему је повријеђено најмање осам ватрогасаца, изјавио је украјински министар унутрашњих послова Ихор Клименко.

-Напад је био усмјерен на град Изјум.Оштећена је и зграда и 13 средстава опреме - саопштио је Клименко на Телеграму и објавио фотографије уништене зграде и ватрогасних возила.

Портпаролка украјинске јужне војне команде Наталија Хумењук изјавила је да је уништено пет од шест беспилотних летјелица Шахед, које је Русија ноћас лансирала на јужне регионе Николајев и Херсон.

Навела је да је погођен инфраструктурни објекат и да је избио пожар, који је локализован.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана