Русија уништила четири украјинска поморска дрона који су се кретали ка Криму

ГС/Агенције
Русија уништила четири украјинска поморска дрона који су се кретали ка Криму

Рат у Украјини – 637. дан. Украјинска војска тврди да су руске ракете погодиле лучку инфраструктуру у области Одесе. Њемачка шаље нови пакет војне помоћи Украјини у вриједности од 1,3 милијарде евра.

Министар одбране Њемачке Борис Писторијус рекао је током ненајављене посјете Кијеву да ће Берлин подржати Украјину новим пакетом војне помоћи у вриједности од 1,3 милијарде евра, који ће укључити и додатну јединицу противваздухопловног система "ИРИС-Т"

Русија уништила четири украјинска поморска дрона који су се кретали ка Криму
Русија је данас уништила четири поморска дрона Ратне морнарице Украјине у западном дијелу Црног мора, који су се кретали ка Криму, саопштило је руско Министарство одбране.

Министарство је на свом Телеграм каналу навело да су уништени сви украјински дронови који су данас откривени у западном дијелу Црног мора, пренијеле су РИА Новости.

Украјинске оружане снаге редовно гранатирају руске пограничне територије и изводе нападе дроновима.

На Криму је на снази жути ниво пријетње од терористичких напада.

Русија оборила три украјинска дрона изнад Крима
Руски системи противваздушне одбране уништили су јутрос три украјинске беспилотне летелице изнад територије Крима, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Данас, око 07.30 часова по московском времену, заустављен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад беспилотним летјелицама типа авиона на објекте на територији Руске Федерације. Дежурни ПВО системи уништили су три украјинске беспилотне летјелице изнад територије Републике Крим“, саопштило је Министарство одбране, преноси агенција РИА Новости.

Од почетка напада Русије на Украјину у фебруару прошле године, Русија готово свакодневно саопштава да Украјина лансира дронове на њене пограничне области као и полуострво Крим који је Москва припојила 2014.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана