Русија: Украјина напала севастопољско бродоградилиште

ГС
Русија: Украјина напала севастопољско бродоградилиште

МОСКВА, КИЈЕВ -Рат у Украјини ушао је у 567. дан. Борбе су настављене на истоку Украјине. У нападу Оружаних снага Украјине током ноћи на Севастопољ повријеђене су 24 особе, саопштио је на Телеграму гувернер тог града на Криму Михаил Развожајев. У нападу руских дронова рано јутрос повријеђено је најмање шест људи и оштећена је лучка инфраструктура у Измаилу, једној од најважнијих украјинских лука на Дунаву за извоз житарица, саопштио је гувернер Одеске области Олех Кипер на Телеграму.

Пекинг:Папски изасланик у Кини због разговора о рјешавању сукоба у Украјини

Кинеско министарство спољних послова саопштило је данас да ће папски изасланик кардинал Матео Цупи данас посјетити Кину због разговора о рјешавању сукоба у Украјини.

Специјални изасланик Кине за евроазијска питања Ли Хуи састаће се са папским изаслаником, рекао је новинарима портпарол Министарства спољних послова Мао Нинг, преноси Ројтерс.

Планирано је да Цупи у Кини борави до петка, са циљем унапређења дипломатских напора да се постигне мир у Украјини, саопштио је Ватикан у уторак.

Кардинал ће се вјероватно у сриједу састати са “највишим државним руководством”, укључујући премијера Кине Ли Ћијанга, извјестила је римска “Република”.

Изасланик папе Фрање је већ посјетио Кијев и Москву у јуну и путовао у Вашингтон сљедећег мјесеца, као дио напора Ватикана да се постигне мировни споразум између Украјине и Русије.

Кијев: Украјина оборила 32 од 44 руска дрона

Украјински системи противваздушне одбране уништили су 32 од 44 дрона Шахид иранске производње које је Русија лансирала ка Украјини рано јутрос, саопштиле су украјинске ваздухопловне снаге на Телеграму.

-Главна мета напада били су јужни дијелови Одеске области – лучка инфраструктура региона - саопштило је украјинско ваздухопловство, преноси Ројтерс.

У нападу руских дронова рано јутрос повријеђено је најмање шест људи и оштећена је лучка инфраструктура у Измаилу, једној од најважнијих украјинских лука на Дунаву за извоз житарица, саопштио је гувернер Одеске области Олех Кипер на Телеграму.

-Неколико група дронова је лансирано у округу Измаил. Нажалост, било је погодака: евидентирана су оштећења на лучкој и другој цивилној инфраструктури”, -  рекао је Кипер.

Руски ПВО системи уништили дрон у Тверској области

Руски ПВО системи су данас уништили дрон у округу Конаково Тверске области, наводи се на сајту владе те области.

Како је саопштено у овом нападу нема жртава, преноси агенција РИА Новости.

Кипер: Најмање шесторо повријеђених у нападу руских дронова на украјинску луку Измаил

У нападу руских дронова рано јутрос повријеђено је најмање шест људи и оштећена је лучка инфраструктура у Измаилу, једној од најважнијих украјинских лука на Дунаву за извоз житарица, саопштио је гувернер Одеске области Олех Кипер на Телеграму.

 -Неколико група дронова је лансирано у округу Измаил. Нажалост, било је погодака: евидентирана су оштецћења на лучкој и другој цивилној инфраструктури - рекао је Кипер.

Нису још познате пуне размјере овог напада на Измаил, који је заједно са Ренијем, једна од највећих украјинских ријечних лука за транзит жита и налази се на Дунаву на граници са Румунијом, наводи Ројтерс.

Русија:Украјински напад на Севастопољ, повријеђене 24 особе

У нападу Оружаних снага Украјине током ноћи на Севастопољ повријеђене су 24 особе, саопштио је на Телеграму гувернер тог града на Криму Михаил Развожајев .

-Налазим се на мјесту пожара на јужном локалитету Севморзавода. У нападу су, према прелиминарним информацијама, повријеђене укупно 24 особе, од којих су четири у средње тешком стању -  написао је Развожајев, преноси агенција РИА Новости.

Украјина је напала севастопољско бродоградилиште на Криму са 10 крстарећих пројектила и три брза чамца, саопштило је руско министарство одбране на Телеграму.

Министарство је саопштило да је руски систем ПВО уништио седам крстарећих ракета, а да је све чамце уништио руски патролни брод.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана