Русија: Украјина извела напад дроном на аеродром VIDEO

Агенције
Foto: Принтскрин

МОСКВА - Русија тврди да је Украјина лансирала дронове против циљева у шест руских регија, укључујући напад на аеродром у западном граду Пскову. Град се налази близу граница Летоније и Естоније, гдје су војни транспортни авиони наводно оштећени у експлозијама и великом пожару.

У ономе што би могао бити највећи напад беспилотним летјелицама на руску територију од свеобухватне специјалне војне операције Москве на Украјину прошле године, руско министарство одбране саопштило је у сриједу ујутро да су беспилотне летјелице такође оборене изнад регија Орлова, Брјанска, Рјазања, Калуге и Москве. Регија која окружују главни град Русије.

Руска државна новинска агенција "ТАС С", цитирајући хитне службе, објавила је раније у сриједу да су четири тешка транспортна авиона Ил-76, који су дуго били радни коњ руске војске, оштећена на аеродрому у западној руској регији Псков. Налази се отприлике 660 километара сјеверно од украјинске границе.

"Министарство одбране одбија напад дрона на аеродрому у Пскову", рекао је регионални гувернер Михаил Ведерников на апликацији за размјену порука "Телеграм", објавивши видео великог пожара, са звуковима експлозија и сиренама у позадини.

Ведерников, који је био на мјесту напада, рекао је да "према прелиминарним информацијама нема жртава". Размјери штете на аеродрому се процјењују, извијестио је.

Русија је у више наврата оптуживала Украјину за извођење напада беспилотним летјелицама на њеној територији посљедњих мјесеци. Иако Украјина није преузела одговорност за конкретне нападе беспилотним летјелицама, предсједник Володимир Зеленски је раније рекао да су напади на руској територији "неизбјежан, природан и апсолутно поштен процес".

Према извјештајима руских медија које прати "BBC", било је више од 160 сумњивих ваздушних напада дроновима ове године у Русији и на територији под руском контролом у Украјини.

Такође је било десетак напада морских беспилотних летјелица на руске циљеве у Црном мору, укључујући поморске базе и Кримски мост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана