Русија ставила на црну листу више од 200 америчких држављана

Танјуг
Foto: Илустрација

МОСКВА - Москва је ставила на црну листу више од 200 америчких држављана укључених у русофобичну политику Вашингтона, саопштило је руско Министарство спољних послова.

“У контексту одмазде за све бројније санкције које су америчке власти масовно увеле против руских грађана због 'подршке Кремљу и специјалне војне операције', улазак у Руску Федерацију забрањен је за 227 Американаца”, наводи се у саопштењу, пренијела је агенција РИА Новости.

Русија је забранила улазак у земљу Ендрују Ролингу, замјенику команданта америчке војске у Европи и Африци, као и низу замјеника министара и новинара, пренео је ТАСС.

Међу санкционисанима се налазе и прве замјенице помоćника секретара америчког Министарства енергетике Џули Серкејра и Кетрин Хаф, помоćник секретара за трговину Грант Харис, замјеник помоćника министра финансија Алексија Латорту, помоćник министра финансија Пол Розен и други.
    На листу је додат и заменик помоćника државног тужиоца Брус Шварц.

Русија је на листу ставила и неколико америчких новинара.

Колумнистима “Вашингтон поста” Џозефу Марксу, Џозефу Мену, Елен Накашими и Тиму Старксу, специјалном дописнику “Гласа Америке” који је признат као страни агент у Русији Џефу Селдину и новинару “Њујорк тајмса” Роберту Ворту забрањен је улазак у Русију.

Москва је санкционисала укупно 2.078 америчких држављана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана