Русија: Спремни смо у Турској послати тим за потрагу и спашавање од 100 људи

Анадолија
Foto: Илустрација

МОСКВА- Министарство за ванредне ситуације Русије саопштило је да су два авиона Il-76 и тим за потрагу и спашавање од 100 људи спремни да крену у Туркиyе која је погођена земљотресом

У саопштењу Министарства наводи се да је по налогу руског министра за ванредне ситуације Александра Куренкова, тим за потрагу и спашавање од 100 људи спреман да крене у Турску.

Додаје се да су с тим циљем припремљена два авиона Il-76.

"Министарство за ванредне ситуације Русије је увијек спремно да помогне пријатељској држави чији су се грађани нашли у тешкој ситуацији", рекао је Куренков.

Најмање 284 особе су погинуле, а 2.323 су повријеђене у десет турских провинција од снажног земљотреса који је у понедјељак ујутро погодио јужне дијелове Туркиyе, рекао је турски потпредсједник Фуат Октај.

У земљотресу је срушено укупно 1.710 зграда, рекао је Октај на конференцији за новинаре.

Епицентар земљотреса регистриран је у округу Пазарчик у турском Кахраманмарасу, а потом је услиједило 50 накнадних подрхтавања тла од којих је најјаче износило 6,6 степени по Рихтеру.

Потрес се осјетио и у сусједној Сирији у којој је најмање 427 људи погинуло, а стотине повријеђене. Подрхтавање тла се осјетило и у Ираку, Либану, Египту и другим регијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана