Русија прогласила девет финских дипломата персонама нон грата

Танјуг
Русија прогласила девет финских дипломата персонама нон грата

МОСКВА- Русија је прогласила девет запослених у амбасади Финске у Москви и Генералном конзулату у Санкт Петербургу персонама нон грата и повукла сагласност на активности Генералног конзулата Финске у Санкт Петербургу од 1. октобра, саопштило је данас руско Министарство спољних послова.

Као одговор на конфронтационе акције финских власти, руска страна је одлучила да од 1. октобра повуче сагласност на активности Генералног конзулата Финске у Санкт Петербургу, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова, преноси агенција РИА Новости.

Проглашавање девет запослених у финској амбасади у Руској Федерацији и финског генералног конзулата у Санкт Петербургу за персонама нон грата услиједило је послије протјеривања девет руских дипломата из руских мисија у Финској у јуну ове године, наводи се у саопштењу.

Амбасадор Финске Анти Хелантерја позван је данас на разговор у Министарство спољних послова Русије да би му се исказао протест против антируске политике Хелсинкија, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на брифингу.

 "Данас је амбасадор Финске у Русији позван на Смоленскаја трг и изражен је оштар протест у вези са конфронтационом антируском политиком коју воде финске власти“, истакла је Захарова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана