Русија: Покушај продора украјинских диверзаната у Курску област, борба у току

Танјуг
Русија: Покушај продора украјинских диверзаната у Курску област, борба у току

МОСКВА - Припадници украјинских диверзантских и извиђачких снага покушавају да се пробију у Курску област, а борба са Руском гардом, Обавјештајно-безбједносним снагама (ФСБ) и војним особљем је у току, јавила је Руска гарда на платформи Телеграм.

-Јединице Руске гарде учествују у одбијању напада непријатеља у близини села Тјоткино, у Курској области - наводи се у објави. Гувернер региона Роман Старовојт пријавио је покушај инфилтрације диверзаната око 11:45 по московском времену, јављају РИА Новости.

Он је позвао становнике да буду на опрезу и да сумњиве особе, напуштене предмете и дронове пријаве специјалним службама.

У уторак, украјински диверзанти су, уз подршку тенкова и оклопних возила, покушали да се пробију у Русију из три правца, саопштило је Министарство одбране Русије и истакло да су руске трупе одбиле покушаје украјинских дивезантских јединица да изврше продор у Белгородску и Курску област.

Продора у Белгородску област покушан је истовремено из три правца, у близини села Одноробовка, Нехотејевка и Сподарјушино, наводи руско Министарство. Додаје се да су руске трупе уз употребу авијације, ракета и артиљерије, одбиле све украјинске нападе и да државне границе нису повријеђене, преноси РИА Новости. Министарство одбране Русије навело је да су одбијена и четири напада украјинских диверзантско-извиђачких група које су покушале да се пробију код села Тјоткино у Курској области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана