Русија оборила украјинске ракете и дронове изнад Липецка и Белгорода

Танјуг
Русија оборила украјинске ракете и дронове изнад Липецка и Белгорода

МОСКВА - Руске снаге противваздушне одбране пресреле су ноћас двије украјинске беспилотне летјелице у централној Липецкој области, рекао је гувернер Игор Артамонов.

Он је саопштио на Телеграму да није било жртава нити штете у нападу, а да хитне службе раде на лицу мјеста.

Руске снаге ПВО уништиле су и седам ракета Вампир изнад руског граничног региона Белгорода, саопштило је руско Министарство одбране, преноси ТАСС. Троје деце убијено је у украјинском гранатирању стамбене зграде у Доњецку на истоку Украјине, тврде проруске власти, преноси Ројтерс уз напомену да није могао независно да потврди ту тврдњу.

Градоначелник Алексеј Кулемзин назвао је ово гранатирање варварским и рекао да је стамбена зграда, која се налази у градском округу Петровски, директно погођена и да је тада избио пожар. Руски дрон ударио је у четвртак у стамбену зграду у граду Виница на југозападу Украјине, а у овом нападу је једна особа погинула, а три су повријеђене, тврди регионални гувернер Серхиј Борзов, наводи британска агенција.

Током протекле ноћи руске снаге су напале Украјину са седам вођених ракета S-300/S-400, једном вођеном ракетом X-59 и 27 дронова Шахед, саопштило је Ваздухопловство Оружаних снага Украјине на Телеграму.

Како је наведено, сви руски дронови су оборени у областима Кировограда, Николајева, Харкова, Херсона, Хмељницког, Винице и региона Кијева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана