Русија неутралисала украјинске снаге у Курској области

Агенције
Русија неутралисала украјинске снаге у Курској области

МОСКВА - Оружане снаге Русије зауставиле су покушаје непријатељских снага да се оклопним возилима пробију дубоко у руску територију у пет региона Курске области, али су и одбиле шест напада украјинских снага, саопштило је руско Министарство одбране.


- Активним дјеловањем јединица групе 'Сјевер', ударима армијске авијације, беспилотних летјелица и артиљеријском ватром заустављени су покушаји да се оклопним возилима пробију покретне групе непријатеља у областима Скриљевка, Левшинка, Семеновка, Алексејевски, Камишњи, наводи се у саопштењу.

У подручју Мартиновке откривене су и уништене двије непријатељске групе на пикапима.

Том приликом руске јединице у Курској области неутралисале су до 270 украјинских војника и уништиле два тенка, један оклопни транспортер "страјкер", 13 борбених оклопних возила, једну хаубицу, али и заробиле 18 непријатељских војника.

Украјинске снаге су на Курском правцу до сада изгубиле до 2.300 војника, 37 тенкова, 32 оклопна транспортера, 18 борбених возила пјешадије, 192 борбена оклопна возила, четири система ПВО, два ракетна лансера, као и 15 артиљеријских система.

Министарство је претходно саопштило да су Оружане снаге Русије ПВО системима пресреле четири тактичке ракете "точка-у", двије вођене бомбе "хамер", три пројектила система ХИМАРС, али и уништиле до 147 беспилотних летјелица украјинских снага.

Руска војска је у року од 24 сата погодила базу горива војне опреме Оружаних снага Украјине, а погођене су и концентрације непријатељског људства и војне технике у 149 региона.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана