Русија: Напад на енергетске објекте Украјине одговор за напад на нашу енергетику

Танјуг
Русија: Напад на енергетске објекте Украјине одговор за напад на нашу енергетику

МОСКВА- Министарство одбране Русије саопштило је данас да су руске оружане снаге спровеле масован напад на украјинске енергетске објекте, као одговор на покушаје Украјине да оштети руску енергетску индустрију.

"Реагујући на покушаје кијевског режима да нанесе штету нафтној и гасној индустрији и енергетским објектима Русије, Оружане снаге Руске Федерације су вечерас извршиле масовни напад високо прецизним оружјем дугог домета из ваздуха и мора, као и из беспилотних летелица, против објеката горивног и енергетског комплекса Украјине. Сви објекти су погођени", наводи се у сапштењу министарства, преноси РИА.

Додаје се да је "као резултат тога поремећен рад украјинских предузећа војне индустрије, поремећено је пребацивање резерви у подручја борбених дејстава и отежано снабдијевање војних јединица Оружаних снага Украјине горивом".

Раније данас је украјински министар енергетике Херман Халушенко саопштио да је Русија током јутра извршила напад на енергетску инфраструктуру у регионима Харкова, Запорожја, Лавова и Кијева.

У Харковској области је због тога без струје остало више од 200.000 корисника.

У нападима је у потпуности уништена термоелектрана Трипилска у Кијевској области, а из нафтне и гасне компаније Нафтогаз је саопштено да ће, упркос нападу на два подземна складишта гаса, ти објекти наставити са радом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана