Русија затражила засједање Савјета безбједности УН због напада у Белгороду

Срна
Foto: Танјуг

МОСКВА - Русија је затражила засједање Савјета безбједности УН у вези са нападом украјинске војске по Белгороду.

Портпарол руског Министарства иностраних послова Марија Захарова рекла је да иза напада украјинске војске по Белгороду стоји Велика Британија која у координацији са САД подстрекава кијевски режим ка терористичким акцијама, схвативши да је контраофанзива украјинске војске пропала.

“Терористички акт у Белгороду биће предмет разматрања у Савјету безбједности УН - Русија је затражила сједницу Савјета безбједности УН”, изјавила је Захарова за ТАСС.

Захарова је навела да је Лондон недавно запријетио кијевском режиму да води преговоре са руском страном, кладећи се на “побједу на бојном пољу”.

Она је истакла да су у одсуству и најмањих шанси за побољшање жалосне позиције украјинске војске “на терену”, Англосаксонци прешли на тактику извођења терористичких напада на мирне грађане.

Број погинулих у данашњем нападу украјинске војске на центар Белгорода порастао је на 14, а 108 је повријеђено, саопштено је из Министарства за ванредне ситуације Русије.

Из Министарства наводе да је, према посљедњим информацијама, погинуло двоје дјеце и 12 одраслих, а да је међу повријеђенима 15 дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана