Русија и Украјина ће обавити узвратне посјете ратним заробљеницима

Танјуг
Русија и Украјина ће обавити узвратне посјете ратним заробљеницима

Комесар за људска права Русије Татјана Москалкова и украјински омбудсман за људска права Дмитро Лубинетс, планирају да обаве неколико узвратних посјета ратним затвореницима с обје стране, пренијела је данас руска новинска агенција РИА Новости.

"Руско војно особље које је у украјинском заробљеништву биће посјећено на украјинском, као и украјинско војно особље у руском заробљеништву. Биће неколико оваквих посјета, имамо и распоред", пренио је Ројтерс изјаву Москалкове позивајући се на РИА Новости.

Москалкова је раније посјетила 119 украјинских војних лица која се налазе у Русији, у оквиру заједничког споразума са омбудсманом Врховне раде Украјине, који је, заузврат, посјетио 119 руских војних лица у украјинском заточеништву.

Украјина: Оборено 10 од 12 лансираних руских дронова

Украјинска ПВО уништила је ноћас 10 дронова типа "шахед" од 12, колико је Русија лансирала према Украјини, саопштила је команда Ваздухопловства Оружаних снага Украјине. 

Дронови су лансирани у неколико таласа, а највише их је оборено изнад  Николајевске области, на југу Украјине, преноси Униан.

Како је наведено, Русија је лансирала и навођену авионску ракету X-59 из ваздушног простора Белгородске области, али она није стигла до циља.     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана