Русија: Француска одбила да закаже сједницу о обарању "Ил-76"

ГС
Русија: Француска одбила да закаже сједницу о обарању "Ил-76"

Француска, предсједавајућа Савјета безбједности УН, одбила је захтјев Москве да за данас сазове хитан састанак највишег тијела УН послије обарања авиона "Ил-76", изјавио први замјеник сталног представника Русије при свјетској организацији Дмитриј Пољански.

Пољански је навео да је Француска пристала да одржи сједницу сутра у 17.00 часова по њујоршком времену.

- Данас имамо шокантан развој догађаја у Савјету безбједности - француско предсједништво је одбило наш захтјев за хитан састанак Савјета данас у 15.00 часова. У јасном покушају да заштити своје клијенте из режима у Кијеву, пристаје да закаже састанак само за сутра у 17.00 часова - саопштио је Пољански на мрежи Икс.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је раније данас да је Русија затражила хитну сједницу Савјета безбједности УН због пада авиона "Ил-76", те изразио очекивање да Француска, која предсједава овим савјетом, неће одбити да сазове сједницу.

Министарство одбране Русије данас је саопштило да се војни транспортни авион "Ил-76" са 65 украјинских ратних заробљеника који су превожени на размјену, шест чланова посаде и три особе у пратњи, срушио у Белгородској области.

Министарство је објавило да је авион уништен украјинским пројектилима лансираним из области Харкова, пише АТВ

Генералштаб украјинских оружаних снага саопштио је након овог догађаја да намјерава да "предузме даље кораке" у циљу уништавања руских "средстава за испоруку оружја".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана