Русија: ЦИК регистровала Путина као предсједничког кандидата

Танјуг
Русија: ЦИК регистровала Путина као предсједничког кандидата

МОСКВА - Централна изборна комисија Руске Федерације регистровала је данас Владимира Путина као кандидата за предсједника Русије на изборима заказаним за 15. март 2024. године, пренијели су руски медији.

"Дана ​​29. јануара 2024. године у 11.23 регистрован је кандидат за предсједника Руске Федерације Владимир Владимирович Путин, рођен 1952. године", наводи се у закључку усвојеном на сједници ЦИК-а, преноси РИА Новости.

За мјесто шефа државе тренутно се надмеће 11 људи, а ЦИК Русије је претходно регистровала три предсједничка кандидата: Леонида Слуцког, Николаја Харитонова и Владислава Даванкова.

С обзиром да су сва тројица представници парламентарних партија, није било потребе да се прикупљају потписи за њихову регистрацију као кандидата за изборе. Кандидати ванпарламентарних политичких партија, Сергеј Малинкович, Борис Надеждин, Андреј Богданов, Сергеј Бабурин и Ирина Свиридова морају да предају најмање 100.000 потписа до 31. јануара.

Лидер руских комуниста (КПРФ) Сергеј Малинкович предао је данас потписе Централној изборној комисији. Самостални кандидати Владимир Путин и Анатолиј Баташев морају да прикупе и предају најмање 300.000 потписа. ЦИК Руске Федерације донијеће одлуку о регистрацији свих кандидата најкасније до 10. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана