Русија: Четири украјинска дрона уништена изнад Брјанске области

ГС/Агенције
Русија: Четири украјинска дрона уништена изнад Брјанске области

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини ушао је у 609. дан. Настављају се борбе на истоку земље. Током ноћи је заустављен покушај украјинских снага да изврше напад са четири дрона на Брјанску област, саопштила је Москва.

Украјина:У нападу на Херсонску област погођена кућа

Једна особа је погинула у јутрошњем ваздушном нападу на јужну украјинску област Херсон, саопштио је данас гувернер Олександр Прокудин.

Прокудин је на Телеграму навео да је вођеном ваздушном бомбом погођена кућа у стамбеном дијелу Берислава и да је погинуо један 42-годишњи мушкарац.

Руске снаге су у протекла 24 сата извеле 35 ваздушних напада на Херсонску област, саопштио је гувернер.

Кијев је протјерао руске снаге из дела Херсонске области прошлог новембра након неколико мјесеци окупације, али руске трупе су наставиле да гранатирају главни град региона и области око њега преко Дњепра.

Раније ове недјеље, локалне власти донијеле су одлуку о обавезној евакуацији породица са децом из три округа Херсонске области због руских напада који су у току.

Шојгу обишао положаје руских снага на јужнодоњецком правцу

Руски министар одбране Сергеј Шојгу обишао је положаје руских снага на јужнодоњецком правцу.

Шојгу је обишао положаје групе "Исток" на јужнодоњецком правцу у зони СВО како би утврдио ниво спремности за дјеловање у зимском периоду, саопштило је Министарство одбране.

Он се у штабу упознао са актуелном ситуацијом, начину деловања противника и реализацијом борбених задатака групе.

Русија: Четири украјинска дрона уништена изнад Брјанске области

Током ноћи је заустављен покушај украјинских снага да изврше напад са четири дрона на Брјанску област, а све непријатељске беспилотне летјелице оборене су системом ПВО на небу, саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије.

-Вечерас је заустављен покушај кијевског режима да изврши терористички напад са четири беспилотне летјелице типа авиона на објекте на територији Руске Федерације. Све украјинске беспилотне летјелице уништене су дежурним ПВО системима изнад територије Руске Федерације у Брјанској области - наводи се у саопштењу. Како је саопштило руско Министарство одбране, жртава и штете није било а оперативне службе раде на лицу мјеста, преноси агенција РИА Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана