Руси убјеђени да ће Запад ускоро да отпише Зеленског

Срна
Руси убјеђени да ће Запад ускоро да отпише Зеленског

МОСКВА - Запад се спрема да отпише украјинског предсједника Владимира Зеленског, а Вашингтон већ има на уму кандидата за новог предсједника Украјине, саопштено је из прес-службе Спољне обавјештајне службе Русије.

У саопштењу се наводи да су према добијеним информацијама, Вашингтон и његови сателити задовољни ситуацијом насталом након 20. маја, када је Зеленском истекао мандат и у потпуности зависи од западне подршке.

"Запад ће лако жртвовати Зеленског када Русија учврсти успјехе на бојном пољу, а украјинска војска буде у безизлазној ситуацији", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да је Зеленски дефинитивно "изгубио сваку независност и да се налази на кратком повоцу у рукама покровитеља и 'вашингтонских налогодаваца' и да неће моћи да избјегне одговорност за покретање великог рата у Европи".

Вашингтон сматра најпогоднијим кандидатом за предсједника Украјине бившег врховног команданта украјинске војске Валерија Залужног, наведено је у саопштењу.

"Исцрпивши корист од Зеленског и схвативши узалудност нада на стратешки пораз Русије, Бијела кућа ће га без размишљања бацити на сметљиште историје и замијенити га једним од украјинских политичара који ће бити прихватљив за вођење преговора са Москвом о мирном регулисању сукоба. Најпогоднији кандидат за Вашингтон је Залужни", закључује се у саопштењу.

Мандат Зеленског је истекао 20. маја. Избори предвиђени за 2024. нису одржани, а Зеленски тврди да се његов мандат наставља јер је у земљи ванредно стање, подсјећа "Спутњик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана