Руси све ближе Кураховки и Горњаку

Срна
Руси све ближе Кураховки и Горњаку

БИЈЕЉИНА - уколико Руси наставе напредак са сјевера и уђу у село Новоселидовка, украјинске снаге из градова Горњак и Кураховка биће потпуно “одсјечене”, наводе украјински портали.

Претходне неђеље Руси су заузели село Цукурино и рудник недалеко од села. Ријеч је о доминантној коти која отвара пут на југ и контролише руте снабдијевања за украјински гарнизон у Горњаку и Кураховки.

Сада су руске снаге “одсјекле” и алтернативну руту снабдијевања.

Украјинска штампа, позивајући се на аналитичаре медија “Осинт”, тврди да украјинска војска хитно гради нове одбрамбене линије иза Покровска, намјеравајући да блокира правац ка Дњепропетровску.

Аналитичари који су проучавали сателитске снимке дошли су до закључка да је украјинска војска почела да гради нову линију одбране у жељи да затвори правац ка Дњепропетровску.

Радови се изводе хитно, али стручњаци сумњају да ће ова утврђења моћи да одгоде напредовање руске војске, пошто Кијев нема ни времена ни средстава да изгради аналог руске “Суровикинове линије” у региону Запорожја.

Изградњу одбрамбених линија биљеже и страни аналитичари ,који помно прате шта се дешава у Украјини.

Према украјинском порталу “Дип стејт”, који је повезан са Главном обавјештајном управом Министарства одбране Украјине, украјински војници на покровском правцу жале се на недостатак резерви и кажу да Покровск неће дуго трајати.

Међу украјинском војском постоји мишљење да Кијев намјерно предаје Донбас, немајући снаге да га брани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана