Руси одговорили Зеленском: Mосква не представља пријетњу ниједној земљи

Срна
Руси одговорили Зеленском: Mосква не представља пријетњу ниједној земљи

МОСКВА - Русија не представља никакву пријетњу безбједности Молдавије нити покушава да наруши ситуацију у тој земљи, саопштено је данас из руског Министарста спољних послова.

У саопштењу се као неснована одбацију саопштења из Кишињева о наводном плану Москве за дестабилизацију ситуације у Молдавији, те оцјењује да је циљ Кијева да увуче ту земљу у сукоб са Русијом.

- За разлику од западних држава и Украјине, ми се не мијешамо у унутрашња питања Молдавије и других земаља свијета - наводи се у саопштењу из руског Министарста спољних послова након тврдњи украјинских и молдавских званчиника о наводном плану Русије за дестабилизацију ситуације у Молдавији.

У саопштењу се истиче да је Кишињев потврдио те лажне информације како би скренуо пажњу грађана са унутрашњих проблема узрокованим неуспјелим социјалним и економским смјером којим их води актуелна администрација, те да би ојачали борбу против дисидената и политичких неистомишљеника.

Из руског Министарства спољних послова истиче се да Русија заступа развијање равноправне билатералне сарадње од обостране користи.

Украјински предсједник Владимир Зеленски рекао је у обраћању Европског савјета да су безбједносне службе његове земље пресреле план Русије да униште демократски поредак у Молдавији. Према његовим ријечима, предсједник Молдавије Маја Санду знала је за тај план. Она је јуче изјавила да је Кремљ припремао покушаје за измјену Уставног поретка и затражила је од посланика парламента да пооштре регулативе за националну безбједност.

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана