Руси оборили украјинску ракету Нептун и четири дрона

Танјуг
Руси оборили украјинску ракету Нептун и четири дрона

МОСКВА, КИЈЕВ - Руске снаге су ноћас дроновима напале Лавовску област на западу Украјине, а усљед пада дјелова оборених дронова дошло је до пожара на виталном инфраструктурном објекту, саопштиле су украјинске власти.

Пожар је брзо угашен, а витални инфраструктурни системи у региону раде нормално, саопштиле су украјинске власти, преноси Униан. Према ријечима начелника Лавовске обласне војне администрације Максима Козицког, снаге ПВО обориле су све дронове који су ушли у ваздушни простор те обалсти.

Руске снаге су ноћас напале Украјину јуришним дроновима типа Шахед-131/136 и са четири противваздушне вођене ракете С-300, а украјинска ПВО је оборила свих 20 дронова у изнад Николајевске, Одеске, Херсонске, Дњепропетровске, Полтавске, Виничке и Лавовске области, преноси Униан. Истовремено је руско Министарство одбране саопштило да су системи ПВО уништили током ноћи украјинску противбродску ракету "Нептун" и четири дрона.

Противбродска ракета "Нептун" коју је лансирала Украјина уништена је изнад Црног мора, а четири беспилотне летелице оборене су изнад Белгородске и Вороњешке области, навело је руско Министарство одбране, а преноси Интерфакс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана