Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају

Срна
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају

ХАРКОВ - Украјински команданти криве једни друге за поразе на харковском правцу и напредовање руских снага.

Лист "Њујок тајмс" преноси да се на неким дијеловима тог фронта украјински војници предају Русима, док се украјински официри међусобно оптужују за пораз.

Један украјински војник рекао је дописнику листа да су он и његове колеге шокирани чињеницом да су Руси тако брзо превладали на фронту.

Командант украјинске обавјештајне јединице Денис Јарославски критикује колеге због ужасно лоше заштите граница и одсуства одбрамбених ровова.

"Прва линије одбране и минска поља једноставно не постоје" - наводи он и упозорава да у скорије вријеме руске снаге могу узети и Часов Јар.

Руски војни експерт пуковник Виктор Литовкин навео је за "Известију" да су украјински војници изгубили борбени морал због сталних пораза на фронту.

Он закључује да украјински борци схватају да су остављени на фронту и да нема никаквих војних резерви.

Руске снаге пред градом Волчанском на харковском правцу

Руске снаге су пред узимањем града Волчанска на харковском правцу - заузет је аеродром, а у току су борбе у области фабрике за прераду меса, јављају руски ратни дописници.

Неки од украјинских војника повукли су се у шуму, а сада се и тамо воде борбе.

Руска војска користи тзв. "клизне бомбе" за напад на украјинске снаге.

Оне наносе велику штету тим јединицама.

Конкретно, уништено је људство и војна опрема украјинских снага, а оне нису у стању да обезбиједе заштиту од удара авио-бомби.

Појавиле су се и информације да је у области сјеверно од Терешкове улице у Волчанску разбијено неколико група украјинских граничара.

Сада руска војска завршава уништавање група украјинских војника у овој области.

Ситуација на харковском правцу за украјинске снаге постаје све тежа. Нападом на Волчанск руска војска показала је спремност да заузме харковску област, наводе руски портали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана