Румунски суд ослободио браћу Тејт и одложио њихово изручење Великој Британији

Танјуг
Румунски суд ослободио браћу Тејт и одложио њихово изручење Великој Британији

БУКУРЕШТ - Апелациони суд у Букурешту одложио је данас изручење инфлуенсера Ендруа и његовог брата Тристана Тејта Великој Британији до рјешавања судског случаја који се против њих води у Румунији и наложио да буду пуштени на слободу.

Према одлуци суда, одобрен је захтјев за изручење браће Тејт Британији, али је то одложено док се не коначно ријеши кривични предмет против њих у Румунији, пренио је Ађерпрес.

На ту одлуку суда може се уложити жалба. 

Током суђења у Апелационом суду у Букурешту, браćа Тејт су рекла да не желе да буду изручени из Румуније, јер је, како су навели, та земља њихов дом и да желе да врате свој углед.   
Браćа Тејт приведена су у понедјељак увече након што је румунска полиција поступила на основу два европска налога за хапшење који су издале правосудне власти Велике Британије. 

Инфлуенсер Ендру Тејт приведен је у Румунији и уручен му је налог за хапшење који су издале британске власти, саопштила је данас његов потпарол Матеа Петреску.

Према њеним ријечима, Ендру (37) и његов брат Тристан приведени су у понедјељак увече због оптужби за сексуално насиље у четири случаја у Британији из периода између 2012. и 2015.

У одвојеном случају у Румунији, браћа Тејт су оптужени за силовање, трговину људима и формирање криминалне организације за сексуално искоришćавање жена.

Ендру је ухапшен у близини Букурешта у децембру 2022. заједно са братом Тристаном и две Румунке. 

Румунски тужиоци су званично подигли оптужницу против њих четворо у јуну прошле године, а они негирају кривицу.

Након хапшења у Румунији, браћа Тејт су се три месеца налазила у полицијском притвору пре него што су пребачени у куćни притвор, а након тога кретање им је било ограничено на подручја општине Букурешт и оближњег округа Илфов.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана