Рукометаши из Бурундија нестали у Хрватској нађени у Белгији, затражили азил

GS
Рукометаши из Бурундија нестали у Хрватској нађени у Белгији, затражили азил

Двојица рукометаша Бурундија који су током Свјетског кадетског првенства у августу нестали у Хрватској затражили су азил у Белгији, а постоји велика могућност да су још осморица држављана Бурундија који су затражили азил у тој држави рукометаши који су нестали у Хрватској, саопштила је хрватска полиција.

Десеторица држављана Бурундија нестала су 9. августа у Ријеци, током Свјетског кадетског првенства у рукомету, на којем су се такмичили.

Како наводи хрватска полиција, полицијској управи приморско-горанској 9. августа пријављен је нестанак 10 млађих мушкараца, који су отишли из студентског центра у Ријеци, гдје су били смјештени за вријеме трајања Свјетског рукометног кадетског првенства.

Хрватска полиција наводи да је добила обавјештење од белгијске службе за миграције да је 10 држављана Бурундија, малољетника без пратње, у Белгији затражило азил. За сада је утврђено да су двојица од 10 држављана Бурундија чланови рукометне репрезентације Бурундија.

- Настављамо интензивну сарадњу са службом за миграције Белгије у циљу утврђивања идентитета и осталих држављана Бурундија из те групе, с обзиром на то да је видљива подударност и постоји велика могућност да су и осталих осам држављана Бурундија управо они играчи који су самовољно незаконито напустили РХ, а како би секундарно мигрирајући у Белгији поднијели захтјев за азил - наведено је у саопштењу хрватске полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана