Ројтерс: Високи званичник Хезболаха преживио покушај убиства

Танјуг
Ројтерс: Високи званичник Хезболаха преживио покушај убиства

БЕЈРУТ -  Високи званичник милитантне групе Хезболах Вафик Сафа данас је преживео покушај убиства у Бејруту, који су извеле израелске снаге, рекли су извори за Ројтерс.

Раније данас, либански безбедносни извор рекао је за британску агенцију да је израелски напад на централни Бејрут имао за циљ да убије најмање једног високог званичника Хезболаха.

У израелском бомбардовању централног дијела Бејрута убијено је на 18, док су 92 особе рањене, саопштили су либански званичници.

Израелске снаге су раније вечерас из ваздуха напале два насеља у либанској престоници, иако није погођено јужно предграђе Дахије, које је наводно упориште милитаната.

Како наводи Ал Џазира, у нападу су погођене густо насељене стамбене области у насељима Рас ел-Наба и Ал Нувејри, а пожаром су захваћене двије стамбене зграде.

Многи мјештани напустили су своје станове у вишеспратницама у овим областима и окупљају се у двориштима док хитне службе журе на лице мјеста, наводи катарска телевизија.

У одвојеном израелском нападу на исток Либана убијене најмање четири особе, а 18 је рањено, саопштила је спасилачка екипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана