Роџер Вотерс: Украјинци, САД не мари за ваше животе

Агенције
Роџер Вотерс: Украјинци, САД не мари за ваше животе

ЛУГАНСК – Влада Сједињених Америчких Држава не мари за животе обичних Украјинаца, изјавио је оснивач групе Пинк Флојд, Роџер Вотерс, обраћајући се украјинском народу.

Према његовим ријечима, све што „америчка империја“ ради у другим земљама јесте да тежи да обогати „америчке плутократе“.

- Њих није брига за животе људи у другим земљама као што је Украјина, немојте погријешити... Народ Украјине свакако треба да зна да влада Сједињених Америчких Држава не брине за њихове животе, рекао је Вотерс у разговору са новинарком из Луганска Фаином Савенковом, преноси РИА Новости.

Претходно је замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев позвао Вотерса да изведе концерте за учеснике Савјета војних округа, напомињући да му је близак стил овог извођача.

Вотерс је на састанку Савјета безбједности УН у фебруару 2023. рекао да не сматра да је руски напад на Украјину „ничим изазван“ и осудио је „провокаторе“.

Такође је позвао америчког предсједника Џозефа Бајдена, руског лидера Владимира Путина и предсједника Украјине Володимира Зеленског да преговарају о прекиду ватре у Украјини.

Истовремено, фронтмен Пинк Флојда се успротивио испоруци западног оружја Кијеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана