Рођаци у борби за старатељство над дјецом која су преживјела 40 дана у џунгли Колумбије

Танјуг
Рођаци у борби за старатељство над дјецом која су преживјела 40 дана у џунгли Колумбије

БОГОТА - Дошло је до борбе за старатељство између рођака четворо деце старосједилаца у Колумбији, која су преживјела авионску несрећу и 40 дана опстајала сама у амазонској прашуми.

Браћа и сестре, старости од једне до 13 година, остали су у болници у понедјељак, а за то време ће колумбијска агенција за заштиту дјеце треба да интервјуше чланове породице како би утврдила ко треба да брине о њима након што им је мајка умрла у болници, а отац двоје од њих оптужен је за насиље у породици, пренио је “Гардијан”. Астрид Касерес, шеф колумбијског института за породично благостање, рекла је да је дјеци додељена помоћница на захтјев њихових бака и дједа по мајци, који се боре за старатељство са оцем двоје најмлађих.

Додала је да ће истражити ситуацију и навела да агенција није искључила да су они и њихова мајка можда доживјели породично злостављање.

-У овом тренутку је најважније здравље дјеце, које није само физичко већ и емоционално - рекла је она.

Дјеца су 1. маја путовала са својом мајком из амазонског села Араракуара у град Сан Хозе дел Гвавијаре, када се на једномоторном елисном авиону покварио мотор.

Летјелица је недуго касније пала са радара и почела је потрага за троје одраслих и четворо дјеце који су били у њему.

Више од мјесец дана деца су преживјела једући брашно и сјеменке маниоке, као и воће које су проналазили у прашуми, што им је било познато као припадницима домородне групе Хуитото.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана