Рођаци талаца покушали да се пробију у Газу током протеста

Танјуг
Foto: Танјуг

ГАЗА - Чланови породица израелских талаца, које држе милитанти Хамаса, окупили су се на граници са Газом да дозивају своје рођаке преко великих звучника и у једном тренутку покушали су да се пробију у палестинску енклаву.

Уз ријечи молитве и, повремено, критике израелских власти, они су се обраћали својим рођацима које је Хамас отео приликом напада на Израел у октобру, преноси Тајмс оф Израел.

Неки рођаци талаца који су организовали протест у близини границе са Газом пробили су  заштитну ограду и покушали да се упуте дубље у палестинску енклаву ка својим најмилијима, саопштио је Форум породица талаца и несталих.

Они су саопштили и да су убрзо послушали молбе снага безбједности и да су се вратили у Кибуц Нирим где је окупљање организовано, преноси Тајмс оф Израел.

Форум је саопштио и да и послије 11 мјесеци безуспјешних молби израелске власти  нису успјеле да обезбједе свеобухватан договор о таоцима које припадници Хамаса држе 328 дана у тунелима и скровиштима у Гази.

Месеци преговора између Израела и палестинског Хамаса који су често прекидани, нису успели да доведу до споразума ни о окончању војне кампање Израела у палестинској енклави, ни о ослобађању преосталих талаца које су палестински милитанти отели у нападу на Израел 7. октобра прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана