Родитељи напустили три бебе у посљедњих седам година

Танјуг
Родитељи напустили три бебе у посљедњих седам година

ЛОНДОН  - Беба пронађена раније ове године у торби за куповину у источном Лондону је треће дијете које су исти родитељи напустили у сличним околностима у посљедњих седам година, саопштила је данас британска полиција.

Дјевојчицу, по имену Елса, пронашла је једна особа у јануару, док је шетала свог пса у близини прометне раскрснице у округу Њухам, саопштила је полиција.

ДНК тестови су открили да је Елса сестра друге двије бебе које су такође биле напуштене у истом подручју, преноси Ројтерс.

Хари, прва беба, пронађен је у парку у Њухаму у септембру 2017. године, а у јануару 2019. још једну бебу, по имену Роман, пронашли су људи који су шетали псе на игралишту за дјецу.

Детаљи случаја објављени су данас, након што је судија породичног суда у источном Лондону рекао да је ова прича од јавног интереса и дао дозволу BBC-ја и ПА медија да објаве о вези између троје напуштене деце.

BBC је пренио да су старија дјеца у међувремену усвојена, док се Елса, за коју се процјењује да је рођена само сат времена прије него што је напуштена, налази у хранитељској породици.

-Ово је значајна вијест и наш рад се фокусира на покушаје да лоцирамо мајку и пружимо јој подршку - саопштио је детектив Џејмс Хам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана