Рочиште о Трамповом јемству од 175 милиона долара заказано за 22. април

Танјуг
Рочиште о Трамповом јемству од 175 милиона долара заказано за 22. април

ЊУЈОРК - Пред судом у Њујорку ће 22. априла бити одржано рочиште о јемству од 175 милиона долара које је бивши предсједник САД Доналд Трамп гарантовао у току жалбе на пресуду према којој треба да плати 454 милиона долара због преваре, саопштило је државно тужилаштво након што је затражило више детаља о јемству.

Канцеларија државног тужиоца Њујорка Летиције Џејмс саопштила је да Трамп мора да понуди доказ да компанија коју је навео за књижење јемства, Најт спешалти иншуренс компани има довољно средстава да исплати износ ако његова жалба буде одбачена, преноси Ројтерс.

Трамп је за длаку спријечио могућу заплену имовине када је жалбени суд 25. марта пристао да одреди паузу у извршењу пресуде ако у року од 10 дана положи јемство у износу од 175 милиона долара, што је и учинио 1. априла.

Суд је раније пресудио да су Трамп и његова компанија незаконито преувеличавали вредност свог богатства и манипулисали вредношћу имовине како би добили повољне кредите од банака и повољне услове од осигуравајућих компанија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана