Роберт Менендез се изјаснио да није крив

Tanjug
Foto: Forbes

ВАШИНГТОН - Амерички сенатор Роберт Менендез изјаснио се данас да није крив након што је против њега и његове супруге подигнута оптужница за примање мита.

Његова супруга Надин и други оптужени такође су се изјаснили да нису криви, преноси CNN.

Менендез је раније одбио позиве колега демократа у својој матичној држави Њу Џерси да поднесе оставку на место сенатора.

Канцеларија америчког тужиоца на Менхетну терети Менендеза и његову супругу да су примали хиљаде долара мита у замјену за коришћење моћи и утицаја као сенатора у корист бизнисмена из Њу Џерсија и чинили услуге влади Египта, пренео је Ројтерс.    

Тужиоци су рекли да мито укључује готовину, злато, уплате за хипотеку за кућу, надокнаду за посао са минималним захтевима, луксузно возило и друге ствари од вриједности.  

Менендез је у Сенату од 2006. године, а био је председник утицајног комитета америчког Сената за спољне послове до пре два дана када је поднио оставку.

Тужиоци траже да Менендезу буде одузета имовина, укључујући кућу у Њу Џерсију, Мерцедес-Бенц из 2019. године и око 566.000 долара у готовини, златним полугама и са банковног рачуна.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана