Рјабков: САД да одустану од фантазија о стратешком поразу Русије ако хоће нови СТАРТ

Танјуг
Рјабков: САД да одустану од фантазија о стратешком поразу Русије ако хоће нови СТАРТ

МОСКВА - Изјаве САД да је суспензија учешćа Москве у споразуму Нови СТАРТ неважеćа су лажне и Вашингтон мора да одустане од празних фантазија о стратешком поразу Русије ако је заинтересован за наставак споразума, изјавио је данас замјеник руског Министра спољних послова Сергеј Рјабков.

"Сматрамо такве лажне изјаве елементом политичке и пропагандне кампање коју спроводи Вашингтон. Њена сврха је да примора Русију да обнови Нови СТАРТ и сачува могуćност да САД има несметан продор у наш стратешки арсенал", рекао је Рјабков на питање медија, пренио је ТАС С.

Он је истакао да ако су САД заиста заинтересоване да обнове Нови СТАРТ и уопште сарађују са Русијом у контроли наоружања, боље би било да почну да остављају по страни своје фантазије о стратешком поразу Русије и признају да не постоји алтернатива узимању у обзир руских интереса у сфери безбједности.

"Ако бескорисност оваквих приступа није очигледна свима у Вашингтону, спремни смо да поновимо да је таква опција апсолутно искључена у условима вођења свеопштег хибридног рата Запада против наше земље под вођством САД", навео је Рјабков. 

Рјабков је напоменуо да је Москва у више наврата давала правно оправдање за своје акције у оквиру Новог СТАРТА, које је диктирало значајно америчко кршење споразума.

"У потпуној сагласности са Бечком конвенцијом о уговорном праву из 1969. године, то нам је дало основ да суспендујемо споразум Нови СТАРТ. Спекулације адвоката из Стејт департмента, који једноставно игноришу стварност, не могу промјенити стварно стање ствари", нагласио је Рјабков.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана